Fasola Mung 1kg

  • Dodaj recenzję:
    • RN2332_1KG
    • Producent: Plenus NATURA
    • Dostępność: Towar fizycznie na magazynie. Wysyłka 24h Towar fizycznie na magazynie. Wysyłka 24h
    • szt.
    • 12,99 zł / szt.

    Produkty w promocji: Nie
    Wysyłka 24h: Tak
    Produkty: Fasola /Groch, Nasiona, Warzywa suszone
    Cecha: Ziarno
    Przeznaczenie: Kuchnia Indyjska, Kuchnia Wegetariańska
    Gramatura: 1kg
    Z dodatkami: Nie
    Z hibiskusem: Nie

    Fasola mung - 1kg


    Fasola mung stanowi ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich. Ze względu na wysoką zawartość białka doceniana jest w kuchni wegetariańskiej. Drobne fasolki spożywa się w postaci gotowanej, a także surowej (po skiełkowaniu). Określana jest często jako fasola złota. Doskonała do wykorzystania jest jako baza do kotlecików wegetariańskich. Na jej bazie można przygotować sos do ryżu lub kaszy lub ugotowaną Fasolę Mung dodać do sałatki warzywnej. Fasola mung jest podstawą diety na Półwyspie Indochińskim. Przygotowuje się z niej sałatki, zupy i gulasze.


    Sposób użycia:
    Przed gotowaniem należy fasolę namoczyć, zalewając gotującą wodą i zostawiając w naczyniu na około 2-3 godziny. W procesie gotowania do naczynia należy wsypać jedną porcję fasoli i wlać 3 porcje wody, a następnie gotować przez około 30-40 minut. Po odsączeniu produkt jest gotowy do spożycia.


    Wartość odżywcza produktu w 100g:
    Wartość energetyczna: 1453kJ / 347kcal
    Tłuszcz: 1,15g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35g
    Węglowodany: 62,62g - w tym cukry 6,6g
    Błonnik: 16,3g
    Białko: 23,86g
    Sól: 0,04g


    Przechowywanie:
    Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.


    Kraj pochodzenia:
    Chiny


    Skład:
    100% fasola mung


    Informacje o alergenach:
    Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.