Fasola biała Igołomska - 400g
- RN2426_400G
- Producent: Plenus NATURA
- Waga: 0.4 kg
-
Dostępność:
Zapytaj o dostępność (e-mail lub czat)
- szt.
- 4,49 zł / szt.
Produkty w promocji: | Nie |
Wysyłka 24h: | Tak |
Produkty: | Fasola /Groch, Nasiona, Warzywa suszone |
Przeznaczenie: | Kuchnia Polska, Kuchnia Wegetariańska |
Gramatura: | 400g |
Z dodatkami: | Nie |
Z hibiskusem: | Nie |
Fasola biała igołomska - 400g
Fasola biała należy do rodziny roślin strączkowatych. Powszechnie znana jest w kuchni polskiej, ale znajduje uznanie na całym świecie. Swoje zastosowanie znajduje jako składnik wielu potraw, sałatek, zup, dań jednogarnkowych i zapiekanek. Wspaniale nadaje się do różnych past do pieczywa z gotowanej fasoli i ziół. Najbardziej popularne danie z fasolą to fasolka po bretońsku doprawiona zazwyczaj kminkiem, majerankiem, czy tymiankiem.
Sposób użycia:
Przed spożyciem fasolę należy ugotować. Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie przez 10-12h. Gotować przez około 60-90 minut. Po tym czasie nadaje się do spożycia, bądź dalszej obróbki.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: 1203kJ / 288kcal
Tłuszcz: 1,6g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany: 61,6g - w tym cukry 2,7g
Błonnik: 15,7g
Białko: 21,4g
Sól: 0,05g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Skład:
100% fasola igołomska
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.