Mąka orkiszowa razowa z odmiany Frankenkorn typ 1850 - 1kg
- RN2454_1KG
- Manufacturer: Plenus NATURA
- Weight: 1 kg
-
Availability:
Exists
- szt.
- 9.50 zł / szt.
Produkty w promocji: | No |
Wysyłka 24h: | Yes |
Produkty: | Mąki |
Przeznaczenie: | Pieczenie Chleba Tradycyjnego |
Gramatura: | 1kg |
Z dodatkami: | No |
Z hibiskusem: | No |
Mąka orkiszowa typ 1850 - 1kg
Mąka orkiszowa razowa znalazła zastosowanie przy produkcji chleba i bułek typu graham. Można z niej robić kruche ciasta, ciasteczka, herbatniki, paluszki, krakersy oraz faworki. Coraz częściej wykorzystuje się ją do kleików, naleśników, zagęszczania zup, sosów oraz wygniatania ciasta na pierogi, kluski i makaron. Czerstwe pieczywo ścierane jest na tarce i stosowane jako panierka do mięsa i ryb. Chleb upieczony z tej mąki jest mniej porowaty, dobrze się kroi i dłużej zachowuje świeżość.
Sposób użycia:
Stosować do wypieku ciemnego chleba orkiszowego. Można używać do zagęszczania pasztetów warzywnych i wyrobu makaronu.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: 1331kJ / 315kcal
Tłuszcz: 2,31g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany: 56,31g - w tym cukry 3,06g
Błonnik: 8,16g
Białko: 12,52g
Sól: 0,01g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Skład:
100% mąka orkiszowa z odmiany Frankenkorn
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.