Mąka orkiszowa razowa z odmiany Frankenkorn typ 1850 - 1kg

  • Add feedback:
    • RN2454_1KG
    • Manufacturer: Plenus NATURA
    • Weight: 1 kg
    • Availability: Exists Exists
    • szt.
    • 9.50 zł / szt.

    Produkty w promocji: No
    Wysyłka 24h: Yes
    Produkty: Mąki
    Przeznaczenie: Pieczenie Chleba Tradycyjnego
    Gramatura: 1kg
    Z dodatkami: No
    Z hibiskusem: No

    Mąka orkiszowa typ 1850 - 1kg


    Mąka orkiszowa razowa znalazła zastosowanie przy produkcji chleba i bułek typu graham. Można z niej robić kruche ciasta, ciasteczka, herbatniki, paluszki, krakersy oraz faworki. Coraz częściej wykorzystuje się ją do kleików, naleśników, zagęszczania zup, sosów oraz wygniatania ciasta na pierogi, kluski i makaron. Czerstwe pieczywo ścierane jest na tarce i stosowane jako panierka do mięsa i ryb. Chleb upieczony z tej mąki jest mniej porowaty, dobrze się kroi i dłużej zachowuje świeżość.


    Sposób użycia:
    Stosować do wypieku ciemnego chleba orkiszowego. Można używać do zagęszczania pasztetów warzywnych i wyrobu makaronu.


    Wartość odżywcza produktu w 100g:
    Wartość energetyczna: 1331kJ / 315kcal
    Tłuszcz: 2,31g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
    Węglowodany: 56,31g - w tym cukry 3,06g
    Błonnik: 8,16g
    Białko: 12,52g
    Sól: 0,01g


    Przechowywanie:
    Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.


    Kraj pochodzenia:
    Polska


    Skład:
    100% mąka orkiszowa z odmiany Frankenkorn


    Informacje o alergenach:
    Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.